Artikel Mengenai Kereta Mewah Murah

 

Bisnes ‘Kencang’ Di Sebalik Kereta Mewah ‘Luput Usia’

JOHOR BAHRU: Kereta yang sudah berusia 10 tahun dianggap tidak selamat dan tidak layak dipandu di Singapura.

Dan, dengan cukai yang perlu dibayar selepas separuh jangka hayatnya, adalah sesuatu yang masuk akal untuk kereta-kereta yang sudah melepasi usia lima tahun dan dianggap ‘luput usia’ di jalan raya di negara itu diganti baharu.

Bagi orang perantaraan di Malaysia, itu adalah satu peluang keemasan.

Mereka yang bertindak sebagai orang tengah ini membeli kereta-kereta mewah tersebut pada nilai rendah di republik itu, membawanya ke Malaysia, menghasilkan dokumen palsu – dikatakan dengan bantuan pegawai yang mengambil suapan dan menjual kereta pada harga yang menarik perhatian pembeli di sini.

Terdapat pembeli Malaysia yang sanggup mengambil risiko membeli kereta mewah itu, kerana harganya masih jauh lebih murah berbanding harga yang ditawarkan oleh penjual kereta berdaftar.

Kereta-kereta tersebut rata-ratanya berharga hampir 10 kali lebih rendah dari harga pasaran untuk model yang sama di Malaysia.

Seorang ahli perniagaan yang hanya mahu dikenali sebagai Mike berkata pembeli sanggup mengambil risiko membeli kereta itu walaupun mengetahui mereka boleh berdepan masalah berkaitan undang-undang.

“Ia lebih murah daripada membeli sebuah kereta terpakai di Malaysia. Kereta-kereta Singapura biasanya berusia lebih lima tahun dan ia masih dalam keadaan baik,” katanya.

Sebagai contoh, dia berkata kereta Mercedes-Benz terpakai yang berharga kira-kira RM80,000 di sini hanya berharga RM10,000 jika dibawa masuk secara haram dari negara itu.

“Kami berhubung dengan kenalan di Singapura dan pemandu akan dihantar ke sana untuk memandu keluar kereta, melalui dua pintu masuk, imigresen di republik itu dan juga di Johor Baru,” katanya.

Kemudian, terpulang kepada pembeli jika dia mahu membuat salinan nombor pendaftaran kereta sedia ada atau melakukan pendaftaran ‘di bawah meja’ dengan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Walau bagaimanapun, kedua-duanya tetap mempunyai risiko tersendiri, dakwanya.

Mike berkata walaupun ‘pengklonan’ nombor pendaftaran dengan kereta lain adalah jauh lebih murah berbanding mendaftar kereta dengan JPJ, risikonya adalah lebih tinggi.

“Biasanya, mereka akan mencari model dan warna kereta yang seakan-akan sama, sebaik-baiknya dari negeri berbeza, sebelum membuat plat pendua. Dengan bantuan ‘dalaman’, penjual boleh mendapatkan cetakan salinan asal cukai jalan.

“Bagaimanapun, kereta itu tiada insurans yang sah. Jika JPJ menjalankan pemeriksaan terhadap nombor casis kenderaan, pemandu akan berdepan masalah,” katanya.

Bagi yang mendaftar dengan JPJ, dia berkata pembeli terpaksa membelanjakan kira-kira RM15,000 sebagai pengimport kereta berlesen supaya permit boleh dikeluarkan untuk mengimport kereta.

Pegawai JPJ kemudiannya boleh membantu mendaftar kereta tersebut dan mewujudkan geran baharu. Pelanggan juga diberi pilihan untuk mendaftar kereta di bawah nombor pendaftaran yang sedang berjalan atau nombor pilihan sendiri.

Pelanggan kemudiannya boleh memohon insurans dan dengan mudah memperbaharui cukai jalan setiap tahun.

Mike berkata jika pendaftaran diklon, pembeli perlu menunggu sehingga pemilik asal memperbaharui cukai jalan sebelum ia boleh dicetak semula.

Dia mendakwa menerima purata tiga hingga lima pelanggan setiap bulan, kebanyakan daripada mereka sanggup menghabiskan purata RM25,000 untuk pelbagai kereta mewah, terutama Mercedes-Benz dan BMW.

Seorang pemandu yang membawa masuk kereta luput usia dari Singapura ke Malaysia berkata beberapa kereta mewah boleh dijual pada harga sehingga RM40,000 bersama-sama dengan geran asal kenderaan.

Proses pengklonan sahaja menelan kos kira-kira RM5,000 ke RM6,000.

Beliau berkata pembeli boleh memilih untuk mengklon pendaftaran kereta Malaysia model atau buatan sama yang telah dimansuhkan atau dari kereta lain yang sedia ada di jalan raya.

Dia mendakwa terdapat juga cara-cara untuk mengubah nombor casis kereta bagi menjadikan ia sepadan dengan geran daripada kereta Malaysia yang dimansuhkan.

Tags / Kata Kunci:
kereta luput usia , kereta mewah , pengklonan , nombor pendaftaran

Sumber : Mstar

 

Kereta mewah pada harga rendah

PENJUALAN kereta lupus dari Singapura yang dibawa masuk ke Malaysia banyak dipasarkan menerusi laman Facebook dan media sosial lain.

Pelbagai jenis kereta ditawarkan termasuk jenama mewah seperti Mercedez, Audi dan BMW yang dijual pada harga rendah bermula dari RM7,000 sehingga RM25,000.

Jenama paling popular yang sudah semestinya menjadi kegilaan masyarakat adalah Honda. Namun, persoalan yang timbul bagaimana kereta tersebut dibawa masuk ke Malaysia untuk dijual, adakah wujud sindiket yang bertanggungjawab menjual kenderaan tersebut.

Bukan itu sahaja, sindiket itu turut berselindung di sebalik alasan untuk menjadikan kereta tersebut sebagai alat ganti.

Lebih menarik, selain harga murah sindiket itu juga menawarkan pakej sekali dengan pendaftaran dan cukai jalan yang dimaklum lebih awal sebagai cukai jalan klon.

Bagi menyiasat lebih lanjut, Wartawan Utusan Malaysia Sabtu menghubungi salah seorang sindiket yang menjalankan kegiatan penjualan kereta lupus.

Dengan menyamar sebagai pembeli, sindiket tersebut memaklumkan pembelian kereta hanya melalui tunai sahaja dan pembeli tidak dibenarkan melihat kereta kecuali menerusi gambar yang diberikan.

Bukan itu sahaja, untuk mengelak daripada kegiatan mereka mudah dikesan oleh pihak berkuasa, sindiket meminta pembeli memasukkan sejumlah wang deposit ke dalam akaunnya sebagai pengesahan pembelian.

Apabila pengesahan dibuat, bayaran selebihnya akan dilunaskan semasa mengambil kereta di tempat ditetapkan.

Sumber : Utusan Malaysia

 

Porsche Cayenne konon

WANITA berpisah dengan kekasihnya selepas mendapati lelaki itu bukannya memiliki Porsche Cayenne tetapi kereta murah buatan China yang menyerupai kenderaan mewah berkenaan.

Kisah wanita itu tular di media sosial di China baru-baru ini sehingga mendapat liputan media di negara berkenaan.

Wanita itu memberitahu, dia pada mulanya berkenalan dengan seorang lelaki kira-kira dua minggu lalu di satu parti.

Ketika mahu meninggalkan parti berkenaan lelaki itu menawarkan untuk menghantarnya pulang kerana rumah mereka terletak di daerah yang sama.

Wanita itu berkata, dia terkejut apabila mendapati lelaki itu memandu kereta Porsche Cayenne yang berharga kira-kira AS$220,000 (RM890,348) di China.

Katanya, dia mula tertarik dengan lelaki itu kerana dia memandu kereta mewah selain sikapnya yang kelihatan sangat merendah diri.

Menurut Portal ET Today, pasangan itu kemudiannya keluar bersama beberapa kali sebelum menjalinkan hubungan sebagai kekasih.

“Pada waktu itu saya berfikir sangat jarang bertemu lelaki yang sangat merendah diri dan sejak itu saya jatuh hati dengannya,” katanya.

Namun ada sesuatu yang ganjil mengenai kekasih wanita itu kerana lelaki berkenaan tidak pernah membawanya makan di restoran mewah dan dia hanya memakai pakaian murah atau tiruan.

Bagaimanapun, rahsia lelaki berkenaan mula terbongkar apabila wanita itu yang bangga sering memuat naik gambar dan videonya bersama kereta mewah milik kekasihnya itu di laman sosial.

Ketika ramai yang mengucapkan tahniah kepada wanita itu kerana memiliki kekasih kaya, seorang rakannya pula mendedahkan “Kereta itu bukannya Porsche Cayenne!”.

Rakannya itu memberitahu, walaupun kereta itu memilik logo Porsche tetapi kenderaan itu sebenarnya adalah model Zotye SR9 buatan China yang meniru bentuk Porsche Cayenne tetapi dengan harga jauh lebih murah.

Kereta Zotye SR9 dijual pada harga kira-kira AS$18,000 (RM73,000) yang tidak layak dilabel kereta mewah.

Kerana marah wanita itu terus bertanya kepada kekasihnya yang akhirnya mengakui kereta miliknya adalah Zotye SR9 sebelum dia memutuskan untuk berpisah dengan lelaki itu.

 

bmw malaysia , vellfire , kereta murah , kereta sambung bayar , kereta sambung bayar tanpa deposit , kereta terpakai , mudah kereta , jual kereta , jual beli kereta , kereta honda , harga kereta proton , harga kereta , kereta sewa kl , kereta sewa shah alam , kereta baru , mudah car penang , mudah car selangor , mudah my kereta , kereta second hand , sewa kereta kl , mudah car kl , harga bmw , kereta sewa kuala terengganu , mudah car johor , vellfire 2015 , harga vellfire , kereta audi , bmw motorrad malaysia , murah , kereta bmw , kereta mewah , kereta sambung bayar tanpa deposit 2016 , kereta terpakai murah , jual kereta terpakai , kereta sambung bayar deposit rendah , jual kereta murah , loan kereta terpakai , kereta sambung bayar murah , beli kereta terpakai , kereta sewa gombak , sambung bayar kereta , sambung bayar kereta tanpa deposit , mudah kereta murah , kereta sambung bayar tanpa deposit 2015 , kereta axia murah , kereta murah mudah , jual beli kereta terpakai , kereta kancil murah untuk dijual , kereta mudah , kereta loan kedai , kereta lelong , jual motor terpakai murah , harga kereta terpakai , kereta second hand murah , beli kereta loan kedai , motor sambung bayar tanpa deposit , cari kereta murah , kereta terpakai bawah rm5000 , kereta untuk dijual bawah rm3000 , sambung bayar , menjual kereta terpakai , kereta myvi murah , harga kereta honda , kereta untuk dijual bawah rm5000 , mudah kereta terpakai , kerata murah , kereta mpv , kereta viva murah untuk dijual , mudah car sambung bayar , jual beli kereta murah , kereta jual murah , kereta sambung bayar direct owner , cari kereta , harga kereta myvi , lelong kereta , harga kereta perodua , harga kereta vios , kereta kancil murah , membeli kereta terpakai , beli kereta , kereta mpv murah , kedai kereta terpakai , kereta murah 2015 , kereta vellfire , harga kereta kancil , harga kereta bmw , harga kereta alza , kereta sewa kuala lumpur , cari kereta terpakai , kereta kelisa terpakai , harga kereta audi , kereta sport murah , nak jual kereta , myvi sambung bayar tanpa deposit , harga kereta toyota , kereta bmw terpakai untuk dijual , kereta lelong bank , pinjaman kereta , kereta second murah , kereta paling murah , sewa kereta kuala lumpur , harga kereta honda jazz , kereta mpv paling jimat minyak , kereta kancil untuk dijual , kereta mpv mampu milik , kereta terpakai bawah rm3000 , kereta kelisa murah , kereta wira terpakai , harga kereta viva , jual kereta sambung bayar , harga kereta honda city , kereta sewa seremban , sewa kereta shah alam , kereta nissan , proton iriz harga bulanan , harga kereta nissan , kereta bmw x6 , kereta sewa di kota kinabalu , mudah jual kereta , kereta viva terpakai , harga kereta iriz , kereta sewa kuantan , van sewa , kereta sewa murah kl , bayaran bulanan axia , kereta murah sabah , harga myvi terpakai , kereta viva murah , toyota vellfire malaysia , sewa van , kereta axia terpakai , pinjaman kereta terpakai , myvi terpakai , kereta myvi terpakai , mudah kedah kereta , sambung bayar motor , myvi secondhand untuk dijual , kereta sewa ampang , mudah kereta wira , kereta bmw terbaru , harga toyota vellfire , van murah mudah , kereta almera , senarai harga kereta proton , sewa kereta di kota kinabalu , kereta wira murah , kereta sewa puchong , kereta sewa kajang , loan kedai kereta , kereta alza terpakai , kereta sewa terengganu , kereta honda terbaru , harga kereta kelisa , kereta vios terpakai , proton persona terpakai untuk dijual , kereta kancil harga rm 2000 , kereta mampu milik , harga kereta second hand , harga viva second hand , kereta jimat minyak , kereta sewa cheras , harga kereta viva terpakai , harga perodua axia bulanan , bateri kereta murah , van sewa murah , kereta murah rm 2000 , kereta perdana jual murah , kereta baru murah , van untuk disewa , insuran kereta murah , estima mudah , kereta sambung bayar johor , kereta murah di sabah , kereta toyota , sewa kereta kuala terengganu , kereta lelong sarawak , kereta honda jazz , sewa kereta seremban , senarai kereta proton , sewa kereta murah kl , kereta sewa area kl , harga kereta terkini , mudah terengganu kereta , kereta honda city , kereta sewa petaling jaya , sewa kereta kuantan , senarai harga kereta di malaysia , kereta sewa klia , kereta mazda , myvi mudah , kereta honda baru , myvi second hand murah , kedai kereta , mudah pahang kereta terpakai , toyota estima mudah , sewa van kl , kereta sewa di penang , bmw murah , harga insurans kereta , cara beli kereta terpakai , vellfire mudah , sewa kereta ipoh , harga kereta di malaysia , kereta sewa kedah , kereta sewa melaka murah , senarai harga motosikal terpakai , kereta kelisa untuk di jual murah , harga kereta malaysia , bmw mudah , proton wira murah , van sewa kl , mudah kereta murah kelantan , kereta murah kelantan , harga kereta honda civic , harga nissan almera , harga toyota estima , motor murah untuk dijual malaysia , kereta murah malaysia , jual kereta terpakai di sabah , kereta waja murah , harga toyota wish malaysia , kereta estima , kereta sewa taiping , jual kereta murah sabah , kereta myvi second hand , sewa kereta terengganu , kereta malaysia , vellfire 2014 , mudah bmw , kereta mercedes , kereta avanza , kereta ford , alat ganti kereta proton , kereta 4×4 murah , syarat beli kereta , harga kereta toyota wish , mudah terengganu kereta kancil , vellfire 2012 , toyota camry mudah , harga vios terpakai , mudah melaka kereta , bmw m3 malaysia , kereta singapore , mudah car melaka , jenis kereta honda , jual kereta murah di sabah , radio kereta murah , lesen kereta murah , mini cooper mudah , harga myvi second hand , vellfire 2013 , harga roadtax kereta , harga range rover malaysia , audi tt mudah , kereta alza murah , kereta mitsubishi , kereta mpv terbaik , mpv terbaik di malaysia , senarai harga kereta honda , kereta mercedes terpakai untuk dijual , mudah vellfire , harga kereta persona , tips membeli kereta terpakai , kereta alphard , rim kereta murah , harga kereta volkswagen , gambar kereta mewah , mudah motor terpakai murah , tips beli kereta terpakai , jenis kereta toyota , toyota vellfire 2013 , bmw motorcycle malaysia , kereta sport malaysia , beli kereta baru , harga bmw malaysia , kereta innova , camry mudah , mpv terpakai murah , kereta lexus , kereta murah 2017 , kereta starex , jual beli kereta malaysia , kereta vios murah , kereta terpakai murah di kedah , bmw lama , toyota vellfire mudah , kereta wira cantik , kereta kembara murah , kereta range rover , kereta paling jimat minyak , kereta volvo , kereta paling mahal , kereta waja terpakai murah , carlist kereta murah , kereta mewah di malaysia , kereta di malaysia , kereta kecil , kereta bentley , ekzos kereta murah , kereta toyota baru , jenama kereta mewah , kereta mahal , semak harga kereta , harga kereta haval , kereta mewah malaysia , sport rim kereta murah , kereta mewah murah , kereta bmw murah , kereta vellfire murah , kereta murah 2016 , harga kereta honda 2016 , kereta sambung bayar 2016 , kereta sambung bayar 0 down payment , cari kereta terpakai murah , loan kedai motor paling murah , kereta terpakai honda , vellfire murah , mencari kereta terpakai murah , harga kereta terpakai 2016 , superbike sambung bayar tanpa deposit , mencari kereta terpakai , kereta kancil terpakai paling murah , jual kereta terpakai murah , beli kereta murah , motor terpakai untuk dijual 2015 , mudah kereta sambung bayar tanpa deposit , kereta jual , vellfire sambung bayar , sambung bayar kereta tanpa deposit 2016 , kereta lelong 2016 , bmw sambung bayar , beli kereta sambung bayar tanpa deposit , kereta dijual , kedai jual kereta terpakai , kereta murah terpakai , bmw terpakai , kerata terpakai , harga kereta axia 2016 , harga kereta murah , kereta honda terbaru 2016 , beli kereta terpakai murah , penjual kereta terpakai , mudah kereta terpakai murah , kereta honda terpakai , toyota vellfire sambung bayar , lelong kereta terpakai , harga kereta vellfire , kereta di jual , harga kereta 2016 , jual kereta online , harga kereta alphard , kerete murah , kereta terpakai murah 2016 , kereta dijual murah , beli kereta sambung bayar , kereta secondhand murah myvi , kereta jimat minyak 2016 , kereta sambung bayar murah tanpa deposit , kerta murah , kereta sambung loan tanpa deposit , kerata untuk di jual , senarai harga kereta honda 2016 , harga kereta mercedes , harga kereta alza terpakai , mencari kereta murah , alza sambung bayar tanpa deposit , harga kereta toyota hilux terpakai , harga semasa kereta terpakai , harga kereta honda city 2016 , harga kereta mazda 2016 , kereta kelisa untuk dijual murah , kereta lelong murah , kereta terpakai murah 2015 , alza sambung bayar tanpa deposit 2015 , kereta seken murah , kereta bmw sambung bayar , harga kereta honda jazz terpakai , senarai harga kereta toyota , kereta 2nd hand murah , harga kereta nissan 2016 , tempat jual kereta terpakai , kereta terpakai toyota , mudah jual kereta terpakai , kereta yang berbaloi untuk dibeli , kerita terpakai , harga kereta hilux terpakai , harga kereta myvi second hand , kereta waja terpakai , harga kereta murah 2016 , kereta axia bayaran bulanan , kereta honda sambung bayar tanpa deposit , kereta sambung bayar deposit murah , mudah kl kereta , harga kereta myvi 2016 , kereta recond murah , harga kereta viva 2016 , kereta mercedes terpakai , kereta myvi untuk dijual , mudah kereta sambung bayar , kereta kancil terpakai untuk dijual , jual kereta kancil , harga kereta honda civic terpakai , kereta sekenhen , menjual kereta , mencari kereta sambung bayar tanpa deposit , harga kereta vios 2016 , harga kereta toyota 2016 , harga kereta innova terpakai , cari kereta kancil murah , kereta murah kl , kereta nak jual , kereta terpakai mudah , kereta bmw terpakai , avanza terpakai murah , mudah beli kereta , website jual kereta terpakai , kereta myvi murah untuk dijual , harga kereta bmw x6 , kereta baru murah 2016 , mudah beli kereta terpakai , harga kereta honda terpakai , cari kereta sambung bayar , kereta alza sambung bayar tanpa deposit , tips beli kereta bmw terpakai , harga kereta wira terpakai , senarai harga kereta toyota 2016 , kereta sambung bayar bmw , harga kereta semasa , bmw sambung bayar 2016 , kereta saga murah , senarai harga kereta terpakai , myvi murah untuk dijual , senarai harga kereta , lelong kereta 2016 , harga kereta terpakai 2015 , kereta kancil terpakai , kereta murah cash , harga kereta toyota innova terpakai , harga kereta honda crv terpakai , kereta toyota vellfire , kedai jual kereta , harga kereta alphard vellfire , senarai harga kereta nissan 2016 , sambung bayar bmw , sambung bayar kereta 2016 , harga kereta toyota vellfire baru , kereta sambung loan , beli kereta terpakai tanpa deposit , harga kereta honda city terpakai , jual kerata , kereta nissan terbaru , mudah com kereta wira untuk di jual , viva terpakai murah , kenderaan terpakai untuk dijual , harga kereta vellfire 2015 , harga kereta mercedes terpakai , harga kereta toyota estima terpakai , harga kereta second hand myvi , kereta 2nd murah , jual kereta baru , harga kereta proton saga , myvi terpakai untuk dijual , carlist sambung bayar , harga kereta vellfire 2016 , kereta kancil murah untuk dijual 2016 , beli kereta kredit kedai , kereta toyota alphard , harga kereta mazda , murah com kereta terpakai , mencari kereta , harga kereta toyota vellfire , harga kereta myvi terpakai , kereta import mampu milik 2016 , mudah kereta kancil murah , harga kereta honda odyssey terpakai , kereta myvi terpakai untuk dijual , kereta murah dan jimat minyak , jual murah kereta , harga kereta waja second hand , harga kereta terpakai toyota vios , kereta persona terpakai , kerata murah untuk di jual , harga kereta kancil second hand , murah kereta , kereta bulanan murah , kereta bayar bulanan murah , alza terpakai , harga kereta murah second hand , kereta avanza second hand , harga kereta honda accord terpakai , harga kereta ford ranger terpakai , jual kereta murah murah , mudah kereta honda , harga kereta paling murah , harga kereta semasa 2016 , kereta murah sambung bayar , toyota vellfire dijual murah , kereta estima terpakai , harga kereta paling murah 2016 , kereta mampu milik 2016 , mencari kereta sambung bayar , beli kereta lelong , interest kereta terpakai 2016 , harga kereta bmw 320i terpakai , kareta murah , mudah motosikal terpakai , harga kereta proton wira terpakai , harga kereta mpv , kereta loan kedai 2016 , kereta proton murah , harga kereta audi 2016 , kereta terpakai bawah 10k , harga kereta bmw 2016 , motosikal sambung bayar tanpa deposit , jualan kereta 2016 , harga kereta bawah 50k , kereta baru paling murah , harga kereta proton 2016 , harga kereta toyota camry terpakai , kereta estima murah , harga kereta second , kereta honda murah , harga kereta kancil terpakai , harga kereta bmw terpakai , estima murah , kereta jimat minyak dan murah , kereta paling murah 2016 , kereta waja untuk dijual murah , kereta kelisa murah untuk dijual , kereta hilux terpakai , kereta murah secondhand , kereta vellfire terpakai , kerata bmw , kereta honda city terpakai , loan kereta terpakai 2015 , kereta kembara terpakai untuk dijual , mudah cari kereta , viva terpakai , kereta kancil untuk dijual murah , kereta import yang murah , kerata sambung bayar , beli kereta loan kedai 2016 , kerete sambung bayar , kerita murah , kereta terpakai bmw , kereta mpv mampu milik 2016 , kereta mudah milik , kereta terpakai 2016 , jual beli motosikal terpakai , kereta auto murah , kereta mercedes murah , mudah sambung bayar kereta , senarai harga kereta nissan , harga kereta terpakai honda crv , kereta lelong bank 2016 , perodua alza terpakai untuk dijual , harga kereta mpv 2016 , alza second hand murah , harga kereta myvi terkini , harga kereta bmw 3 series , harga kereta kelisa second hand , kereta kredit kedai , kereta terpakai nissan , kereta honda paling murah , jual beli kereta online , iklan jual kereta , kereta terpakai myvi , kereta volvo terpakai , kancil terpakai , proton terpakai murah , harga kereta axia terpakai , kereta sewa di kuala lumpur , sambung loan kereta , kereta mpv murah 2016 , harga kereta kelisa baru , jual kereta kancil murah , kereta myvi second hand murah , kereta yang murah , kereta kenari terpakai , penjual kereta , cari mudah kereta , kereta terpakai sambung bayar , harga kereta wira , mudah kereta kancil , kereta proton saga murah , kereta kenari jual murah , exora terpakai untuk dijual , exora sambung bayar tanpa deposit , loan kereta terpakai 2016 , harga kereta vios second hand , mudah car myvi , harga kereta toyota avanza terpakai , kereta terpakai alza , kereta kecil murah , harga kereta volkswagen 2016 , jual kereta wira murah , jualan kereta lelong , kereta import murah , syarat pinjaman kereta terpakai , harga kereta kelisa terpakai , kereta murah di malaysia , harga kereta terpakai honda civic , kereta honda civic terpakai , harga kereta kancil 2016 , mudah kereta myvi , kereta honda terpakai murah , mudah jual beli kereta , kereta myvi auto untuk dijual , senarai kereta nissan , harga kereta mampu milik , waja terpakai , mudah kereta waja terpakai , kereta bawah 5k , kereta berbaloi untuk dibeli 2016 , website jual kereta , senarai harga kereta volkswagen , kereta preve terpakai , motosikal terpakai murah , harga kereta viva auto 2015 , kereta sewa damansara , honda terpakai , harga toyota vios terpakai , harga vellfire recond , harga kereta exora second hand , beli kereta perodua , kereta persona murah , kereta alphard murah , kereta avanza terpakai , senarai harga kereta proton 2016 , kereta sambung bayar alza , harga kereta kancil baru , proton waja terpakai untuk dijual , kereta bawah 10k , harga kereta baru , harga kereta toyota unser terpakai , harga kereta alza 2016 , kereta audi murah , harga kereta toyota vios terpakai , kereta mpv terpakai murah , produa viva terpakai , jual kereta myvi terpakai , perodua alza terpakai , kereta bmw sport , kereta scrap singapore siap geran , beli kereta terpakai tanpa lesen , harga kereta avanza terpakai , harga kereta bmw i8 , kereta mazda terpakai , senarai nama kereta honda , kereta murah toyota , kereta savvy murah , myvi loan kedai , proton wira terpakai , harga kereta velfire , kereta perodua murah , loan kereta mudah , motosikal paling murah , harga myvi second , bmw untuk di jual , kereta viva terpakai murah , kelisa terpakai , sewa kereta cheras , mpv malaysia paling jimat minyak , pinjaman kredit kereta terpakai , pinjaman beli kereta , harga kereta kelisa 2015 , harga kereta kenari second hand , kereta nak jual murah , kereta compact murah , kereta kelisa auto terpakai untuk dijual , laman web kereta terpakai , kereta toyota terpakai , harga kereta waja , kereta terpakai yang berbaloi dibeli , kareta terpakai , kereta kancil untuk dijual 2015 , wira terpakai , kete murah , viva sambung bayar 2016 , beli kereta tanpa pinjaman bank , kereta inova terpakai , cara jual kereta terpakai , harga kereta vios terpakai , harga alza terpakai , harga proton preve terpakai , beli kereta tunai , mudah kereta satria , kereta persona untuk dijual , kereta kecil dan murah , motosikal terpakai untuk dijual di kuching , harga kereta mercedes 2015 , loan kedai kereta terpakai , kereta yang berbaloi untuk dibeli 2016 , kereta termurah , harga kereta wira second hand , harga kereta 2nd hand , kereta perodua alza terpakai untuk dijual , mudah kereta kelisa , harga kereta nissan almera , perkhidmatan kereta sewa , harga kereta exora terpakai ,

Summary
Kereta Mewah Murah Recon Dan Terpakai
Service Type
Kereta Mewah Murah Recon Dan Terpakai
Provider Name
KeretaMewahMurah.Com,
Putrawalk Commercial Centre,Selangor,Malaysia-43300,
Telephone No.+60105439787
Area
Malaysia
Description
Panduan Mendapatkan Kereta Mewah Murah Recon Dan Terpakai

Facebook Comments